Wegenbouw

Wilt u nieuw asfalt op uw terrein aanleggen? Wegenbouw, het aanleggen en herstellen van straten is specialistisch werk. Of de werkzaamheden nu voor een particulier, bedrijf of de overheid uitgevoerd moeten worden, het is altijd van belang dat u het uitbesteed aan een partij met kennis van zaken. Naast asfalteren en bestrating valt ook het aanleggen en herstellen van opritten en parkings onder de noemer wegenbouw. Het grote voordeel van VBK Aannemingen is dat we uit een netwerk van meerdere aannemers bestaan. Vul nu het offerteformulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 3) van aannemers bij u uit de regio. Kies vervolgens zelf de partij voor de wegenbouw of de grondwerken die het beste bij uw project aansluit.

wegenbouw

Grondwerken

Grondwerken vormen de voorbereiding voor de bouw. Het bestaat uit het ontgraven en verzetten van grond. Daarnaast valt het leveren en verwerken van grond, grind en zand onder grondwerken. Ook het aanbrengen van verharding en funderingsmaterialen valt hieronder. Kortom: alles wat nodig is om een goede ondergrond te krijgen. Het graven van bouwputten, funderingen en kelders valt dus tevens onder de noemer grondwerken. Daarnaast is het bouwrijp maken en nivelleren van terreinen een bijbehorende dienst. Effectieve grondwerken leggen dus de basis van de verdere bouw. Grondwerk is vakwerk. De vakmannen hebben veel ervaring hebben, zodat ze de grondwerken goed uit voeren.

asfalteren

Asfalteren

Asfalteren is het aanbrengen van een bitumineus product dat bestaat uit bitumen, grind, zand en andere toeslagstoffen. Men kent asfalteren voornamelijk als verharding van openbare wegen, maar ook privé parkings kan men asfalteren. Een voordeel van asfalteren als vorm van bestrating is dat het een strakke en moderne look geeft en de asfaltverharding relatief goedkoop in aanleg is. Ook is de asfaltverharding eenvoudig in onderhoud. Daarnaast kunt u na het asfalteren al snel de weg berijden. Vaak kan het de volgende dag al. Nadeel van het asfalteren is dat de bovenlaag in de loop der jaren slijt en dus grover van structuur wordt. Ook is het asfalt ’s zomers snel warm.

Aanleggen en herstellen van betonverhardingen

Het aanlegen en herstellen van betonverhardingen op wegen of bedrijventerreinen kan men zowel manueel als machinaal uitvoeren. Bij machinale betonverhardingen maakt men gebruik van moderne glijbekistingmachines. Er kunnen dan tijdens de wegenbouw rijbanen tot wel negen meter breed aangelegd worden. Betonverhardingen gaan erg lang mee en vergen weinig onderhoud. Beton is erg sterk en vlak. Daarnaast is de aanleg niet milieuvervuilend. Nadeel is echter dat als de onderliggende lagen verzakken, het beton breekt. Het herstellen van betonverharding is over het algemeen wel duurder dan asfaltverharding. Wel kan men noodzakelijke reparaties aan de betonverhardingen snel uitvoeren met speciale mengsels. Deze mengsels hebben een korte verhardingstijd.

Oppersen van verzakte en/of losliggende betonplaten

Hebben de betonplaten het zwaar te voorduren? Door het gewicht van het verkeer en het insijpelen van water in de voegen kunnen betonplaten los gaan liggen of verzakken. Vaak is het goedkoper dat u de betonplaten laat oppersen dan dat u ze open laat breken. Hoe werkt het oppersen? Men boort tijdens het oppersen met een speciale machine gaten in de betonplaten. Vervolgens klemt men een apparaat in het geboorde gat. Onder hoge druk spuit men vervolgens betonspecie onder de betonplaten. De betonplaten worden tijdens het oppersen omhoog gedrukt tot de juiste hoogte is bereikt. De specialisten vullen de gaten weer en werken alles netjes af. Het oppersen is voltooid! Heeft u nog vragen over dit proces? De vakmannen uit ons netwerk leggen graag uit wat ze voor u kunnnen betekenen. Na het invullen van ons offerteformulier zullen maximaal 3 geïnteresseerde uw aanvraag behandelen!

Waterdicht maken van asfalt- en betonverhardingen

Gietasfalt wordt tijdens de wegenbouw vaak gebruikt voor de waterdichte asfaltverharding. De asfaltverharding is waterdicht door het relatief hoge butimen-gehalte. Daarnaast heeft deze asfaltverharding als voordeel dat het duurzaam is. Ook is het flexibel en dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld bruggen. Nadelen van gietasfalt als asfaltverharding is dat het relatief duur is, en dat het in zomerse omstandigheden vervorminggevoelig is. Bij intensief gebruikte wegen wordt vaak doorgaand-gewapend beton gebruikt voor de betonverhardingen. Dit type beton bevat geen dwarsvoegen. Dat is bij ongewapende betonverhardingen wel het geval. Die bestaat uit rechthoekige vlakke platen met dwarsvoegen. Na het verzakken is het beton niet meer waterdicht en laten de betonplaten los.

asfalt waterdicht maken

Heeft u een expert nodig in wegenbouw? De vakspecialisten zijn u graag van dienst!

De aannemers uit ons netwerk realiseren al ruim 20 jaar de uitvoering van o.a. sloopwerken, betonverhardingen en asfaltwerken tegen scherpe prijzen!

asfaltverharding

Vrijblijvend offertes aanvragen

Behoefte aan een ervaren partij die voorziet in wegenbouw en grondwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zowel grote klussen met betrekking tot het aanleggen van waterdicht asfalt, als kleine klussen zoals bestrating, voeren de specialisten binnen ons netwerk graag uit. Effectieve wegenbouw door de ervaren aannemers! Of het nu gaat om het aanleggen van waterdicht asfalt, bestrating, het herstellen of oppersen van beton of asfalt, de vakmannen helpen u graag. Het herstellen en aanleggen van betonverhardingen en asfaltverharding doen zij dagelijks. Ga snel naar de offertepagina, beantwoord enkele vragen en ontdek de prijzen en mogelijkheden. U ontvangt vrijblijvend tot maximaal 3 offertes van geïnteresseerde bedrijven uit ons netwerk. Zo kiest u altijd de beste partij.