Putboringen

Wilt u een waterput voor uw bedrijf of eigen huis? Dat is erg verstandig. Putboringen kunnen verschillende doeleinden hebben, denk aan: huishoudelijk, industrieel, waterbron voor de tuin, drinkwater voor de dieren of de vulling van de vijver. Voor de diepte van de putboringen houdt men altijd rekening met uw eisen en de grondlagen in de buurt. Er is variatie mogelijk in de breedte, en uiteraard de diepte. Wanneer u een specialist uit ons netwerk inschakelt bent u altijd verzekerd van de beste prijs. Doordat we bestaan uit een netwerk van meerdere aannemers krijgt u, na uw prijsaanvraag, meerdere offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. Zo kiest u altijd de aanbieder die het beste bij uw wensen en behoeften past. Vraag dus nu gratis en vrijblijvend diverse offertes aan.

putboringen

Waterput boren

Een eigen waterput slaan heeft diverse voordelen, denk aan een eigen watervoorziening wat resulteert in een dalende waterrekening. Ook is het grondwater uit de waterput meestal zachter en is het milieuvriendelijker. Bij langdurige droogte is het water nog steeds voorradig. Water uit een ondiepe waterput van zo’n zeven tot negen meter kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld tuinberegening. Dit grondwater bevat veel ijzer en is minder geschikt als drinkwater voor dieren of als water voor het zwembad. Gaat u dieper boren? Denk aan 30 – 300 meter, dan is het water uit de waterput van betere kwaliteit. Uiteraard worden de boorresten, zoals zand, klei en stenen netjes afgevoerd.

grondwater boren

Grondwater boren

Let er goed op dat de partij die u inschakelt voor het boren een vergunning of melding heeft geregeld voor het oppompen van grondwater. Het gebruik van bronwater is vooral interessant als u grote hoeveelheden water gebruikt. De agrarische sector en de industrie, bijvoorbeeld. De hygiëne standaarden tijdens het boren naar grondwater zijn zeer hoog. Dit vergemakkelijkt de daaropvolgende reiniging via een waterbehandelingsinstallatie. Men kan vaak tot maarliefst 600 meter diep een put boren. Iedereen kan een waterdragende laag aanboren, maar grondwater van goede kwaliteit aanboren is echt vakwerk. Hoe beter het grondwater, hoe minder zuiveringscapaciteit nodig is. Dat drukt de prijzen van de waterbron.

droogzuiging

Droogzuiging

Is het grondwaterpeil bij u hoger dan het diepste punt in de kelder of fundering? Dan is het nodig dat u een droogzuiging laat plaatsen. Een droogzuiging wordt dus toegepast om het grondwater tijdelijk te verlagen. Droogzuiging wordt vaak gedaan als voorbereiding op andere werken, zoals het uitgraven van een kelder, of de fundering. Hoe werkt droogzuiging? In de kelder plaatst men verschillende buizen op specifieke plaatsen in de grond. Al deze buizen verbindt men met een zware pomp. Let wel op het feit dat het soms verplicht is dat u een aanvraag indient bij Aquafin. U mag dus niet altijd zomaar grondwater wegpompen door droogzuiging.

waterput boren

Zelf waterput boren

In sommige gevallen is het mogelijk dat u zelf een waterput gaat slaan. U huurt een grondboormachine in uw regio. Zorg dat de putboringen diep genoeg zijn, zo voorkomt u dat de pomp straks uw put droog trekt. Druk in de put een pvc buis waarin u over de onderste halve meter gaatjes boort. Dit vormt dan een soort zeef. Eenmaal in de grond stort u er wat grof grind in, zodat u de eerste halve meter opvult. Bovenop dat grind moet water blijven staan, om de pomp in te leggen. Conclusie: diep boren. De grond verschilt per regio en kan het dus zijn dat de putboringen vrij diep moeten.

Wilt een irrigatiesysteem in uw tuin of een waterput als watervoorziening?

De aannemers uit ons netwerk realiseren al ruim 20 jaar de uitvoering van o.a. putboringen, tuinberegening en afbraakwerken.

Tuinberegening

Uw tuin krijgt op natuurlijke wijze niet altijd het water wat nodig is. Tuinberegening door een automatisch irrigatiesysteem is dan een goede oplossing. Nooit meer gedoe met tuinslangen en het verplaatsen van sproeiers. Door de tuinberegening blijft uw tuinlandschap gezond en houdt u zelf meer tijd over. Het beste is dat de specialist van de tuinbereniging middels een schaaltekening de locatie van de sproeiers (en leidingen) bepaalt. Het is mogelijk dat u de tuinbereniging aansluit op de waterput. Middels een pomp wordt het grondwater via de leidingen in de sproeiers gespoten. U heeft de keuze uit een dompelpomp, ondergrondse of bovengrondse pomp. Afhankelijk van uw wensen wordt samen met de specialist uit ons netwerk de beste oplossing voor de tuinberegening bepaald.

Prijzen

Een goede, diepe waterput boren of slaan is specialistisch werk. Het beste is dus dat u een specialist de putboringen laat doen. Welke kosten kunt u verwachten voor de waterbron? De kosten van de putboringen hangen uiteraard af van de regio, uw wensen met betrekking tot de grootte van de put, de zuivering, de pomp, en de diepte die geboord moet worden. De prijzen van putboringen variëren van €500,- tot €2000,-. Deze kosten van de putboringen zijn zonder de pomp en eventuele waterbehandelingsinstallatie. Wilt u de exacte kosten weten van de droogzuiging, putboringen of het plaatsen van een waterput? Vraag dan via ons webformulier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang tot maximaal 3 interessante offertes van specialisten uit ons netwerk.

put slaan

Vrijblijvend offertes vergelijken

Zoals u net gelezen heeft zijn de prijzen van putboringen voor de waterbron erg uiteenlopend. Uiteraard is dit afhankelijk van uw wensen en behoeften, maar ook de prijzen van de aanbieders verschillen enorm. Het loont dan ook om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Doordat we bestaan uit een netwerk van meerdere specialisten krijgt u bij een prijsaanvraag meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u zelf de specialist die het beste bij u past. Wilt u ook af van de stijgende waterprijzen? Of wilt u (meer) zelfvoorzienend worden? Maak dan gebruik van putboringen, zodat u een waterput creëert. Vul het offerte aanvraagformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van specialisten uit uw regio.