Rioleringswerken

Het is erg belangrijk om een goed functionerend riool te hebben om vervelende verstoppingen te voorkomen. Helaas is het ontstaan van beschadigingen of verstoppingen in uw riool toch mogelijk. Het is op zo’n moment verstandig om een ontstoppingsdienst in te huren. Deze kunnen snel handelen zodat u snel af bent van de nare gevolgen van een verstopping. Wij zijn een netwerk op het gebied van rioleringswerken. Vul het offerteformulier in en ontvang meerdere vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio. Door deze offertes te vergelijken kiest u altijd de laagste prijs en de beste voorwaarden.

riolering aanleggen

Riolering aanleggen

Het leggen van de riolering wordt vaak gedaan door de aannemer. Het is tegenwoordig verplicht om het hemelwater en afvalwater van elkaar te scheiden in de riolering. Op deze manier is het mogelijk om het hemelwater direct opnieuw te gebruiken in bijvoorbeeld uw eigen grond. Bovendien raakt het riool op deze manier niet overbelast bij hevige regenval. Het gebruik van erg stevige buizen is erg belangrijk bij het leggen van de riolering. Om verstoppingen te voorkomen is het verstandig om bij het leggen zo weinig mogelijk (scherpe) bochten te maken. Zorg tijdens de grondwerken dat de rioleringsbuizen onder de juiste hellingsgraad gelegd worden.

ontstoppingsdienst

Ontstoppingsdienst

Het is ontzettend vervelend wanneer uw riool verstopt is. Het is dus erg belangrijk om een verstopte riolering zo snel mogelijk te verhelpen. Het is mogelijk om dit zelf te doen door het gebruik van een ontstoppen of een trekveer, maar de meeste mensen huren hiervoor een ontstoppingsbedrijf in. De diensten van een ontstoppingsbedrijf zijn divers. Zo helpt deze bijvoorbeeld bij het ontstoppen van uw riool. Daarnaast zorgen ze er natuurlijk voor dat de boosdoener in uw riool gauw gevonden wordt. Dit gebeurt met behulp van geur- en lekdetectie technieken. Een ontstoppingsdienst kan u ook helpen bij het leggen van de riolering en andere rioleringswerken.

wc ontstoppen

WC ontstoppen

Het is niet fijn wanneer uw wc verstopt is. Het ontstoppen van uw wc kan op verschillende manieren gebeuren. Probeer bijvoorbeeld een ontstoppingsmiddel. Een ontstoppingsmiddel is een bijtende vloeistof die het toilet kan ontstoppen. Een andere, misschien iets minder fijne, manier is door het probleem handmatig op te zoeken. Trek een lange rubberen handschoen aan en ga op de tast op zoek naar het probleem. De derde optie is het ontstoppen van een wc met een ontstopper. De zuignap van de ontstopper moet groot genoeg zijn om het gehele gat te bedekken. Als dit niet het geval is dan zal de ontstopper niet vacuüm zuigen.

afvoer verstopt

Afvoer verstopt?

Een verstopte afvoer is ook erg vervelend. Het komt vaak door een prop vuil in de sifon. Ook dit kunt u oplossen met behulp van een ontstopper. Doordat u de afvoer vacuüm trekt komen proppen en vuil los. Een andere optie is het schoonmaken van de sifon. Het is sowieso verstandig om het schoonmaken van de sifon regelmatig te doen om vieze geurtjes en erge verstoppingen te voorkomen. Als deze twee opties niet hebben geholpen bij de verstopping, dan zit deze verder in de leiding. U kunt dan een ontstoppingsmiddel of ontstoppingsveer gebruiken bij het ontstoppen van uw afvoer. Een ontstoppingsbedrijf kan u tevens bij deze rioleringswerken helpen.

Heeft u last van een verstopte gootsteen of wilt u riolering aanleggen?

De specialisten zijn experts in rioleringswerken, afbraakwerken en graafwerken in uw regio. Vergelijk vrijblijvend offertes!

Gootsteen verstopping

Wilt u de verstopping in uw gootsteen verhelpen? Het is van belang om zeker te weten dat deze daadwerkelijk in de gootsteen zit. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat afvoerputjes verstopt zijn. Als u zeker weet dat de verstopping in de gootsteen zit, probeer het dan kapot te maken door middel van een ijzeren draadje. U kunt ook proberen een gaatje in de verstopping te maken met behulp van een ontstopper. Als het lukt om een gaatje te maken is het mogelijk om de rest los te maken zodat u dit gemakkelijk weg spoelt. Als dit niet lukt kunt u het gebruik van een hogedrukreiniger proberen voordat u een ontstoppingsbedrijf moet inhuren.

Afvoer aanleggen

Afvoeren in uw woning eindigen in de riolering. Het aanleggen op de juiste manier is dus cruciaal om verstoppingen en vieze geuren te voorkomen, een ontstoppingsdienst kan hier eventueel bij helpen. Bij het aanleggen van een afvoer is het belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. Bedenk bijvoorbeeld welke diameter uw buizen moeten hebben. De meeste afvoeren bestaan uit verschillende onderdelen van PVC die u aan elkaar lijmt of in elkaar zet. Een wat duurdere afvoerbuis met een dikke wand is veiliger om mee te werken dan een goedkope, dunne buis. Gaan een aantal afvoerbuizen in het zicht lopen? Zet ze dan in een kunststofprimer zodat u ze naderhand kunt schilderen.

rioleringswerken

Vrijblijvend offertes aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van uw riolering? Is uw riool verstopt? Of zijn andere rioleringswerken nodig bij uw woning? Wellicht is het verstandig om hiervoor een ontstoppingsdienst in te huren. Bij ons netwerk zijn meerdere ontstoppingsdiensten aangesloten. Vraag nu geheel kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan voor uw rioleringswerken. Vervolgens ontvangt u verschillende offertes van bedrijven bij u in de buurt. Door deze offertes te vergelijken kiest u zelf de ontstoppingsdienst met de laagste prijs en de hoogste service voor uw persoonlijke rioleringswerken.