Grondwerken

Wanneer u een nieuwbouw woning laat bouwen, een aanbouw laat plaatsen of uw woning laat renoveren, dan zult u de hulp nodig hebben van een grondwerken expert. Een zogeheten grondwerker kan u van dienst zijn bij het verzorgen van grondverzet, het plaatsen van sierbestrating, en de zorg voor rioleringswerken en funderingswerken. Daarnaast kan een grondwerker werken voor onder andere de groenvoorziening, wegenbouw en bij bodemsanering. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diensten die een grondwerken specialist voor u kan uitvoeren, en de prijzen die hierbij komen kijken. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes op. Na invullen van het formulier ontvangt u maximaal 3 offertes van vakmannen uit uw regio.

grondverzet

Grondverzet

Eén van de werkzaamheden die een grondwerker voor u kan uitvoeren is het grondverzet. Onder de term grondverzet vallen alle werkzaamheden die gericht zijn op het verplaatsen van grond voor een uitgraving of ophoging. In de meeste gevallen wordt grondverzet toegepast bij het bouwen van een huis en het aanleggen van wegen. Op een vlak terrein wordt de hoeveelheid grondverzet bepaald door een meting in het lengte profiel. Woont u in een meer heuvelachtig gebied? Dan is het noodzakelijk om ook het dwarsprofiel op diverse plaatsen te meten. In Vlaanderen zijn de regels omtrent het afvoeren en opslaan van grond beschreven door het Vlarebo. Zoekt u een specialist in grondverzet? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen en ontvang maximaal 3 offertes van grondverzetspecialisten uit uw regio.

afvoeren grond

Afvoeren grond

Wanneer u graafwerken of grondwerken hebt laten uitvoeren, dan dient de overtollige grond afgevoerd te worden. Dit kunt u zelf doen, maar aan het afvoeren van grond zit een groot aantal voorwaarden verbonden. Het is daarom ook mogelijk om het afvoeren van het overtollige zand over te laten aan de grondwerker. De prijzen die een grondwerker rekent voor het afvoeren van de grond zijn variabel, en vaak ook afhankelijk van het aantel kubieke meter waar het om gaat. Om de prijzen laag te houden is het tevens een optie om te kijken of de overtollige afvoergrond ergens anders nodig is als aanvulgrond. Zo hoeft een ander niets te kopen, en bent u geen geld kwijt aan het afvoeren.

Funderingswerken

Funderingswerken zijn net als graafwerken, rioleringswerken en grondverzet onderdeel van de werkzaamheden van een grondwerker. Bij funderingswerken, de naam zegt het al, wordt de fundering gelegd voor een gebouw of een andere bouwconstructie zoals bruggen of viaducten. Voor het uitvoeren van de funderingswerken maken de grondwerken experts gebruik van speciale technieken en gereedschap, zodat de klus zo snel en vakkundig mogelijk voor u kan worden afgehandeld. Wilt u meer informatie over de funderingswerken? Neem dan contact met ons op via het webformulier en ontvang gratis meerdere offertes van aannemers uit uw regio.

Sierbestrating

Een aparte tak binnen de grond- en graafwerken is het plaatsen van sierbestrating. Sierbestrating doet in de meeste gevallen dienst als decoratie van tuin en terras. U moet hierbij onder andere denken aan de afwerking van tuinpaadjes, borders, of de tegels op het terras. Het plaatsen van sierbestrating is een klus die u eventueel ook zelf uit kunt voeren. Bestel hiervoor de benodigde tegels, grind of andere vorm van sierbestrating bij een leverancier uit de regio. De vakmannen uit ons netwerk zijn u desgewenst graag van dienst.

funderingswerken

Graafwerken

Graafwerken zijn weer wat anders dan grondwerken, al liggen de werkzaamheden wel dicht bij elkaar. Onder de term graafwerken vallen bijvoorbeeld klussen als het uitgraven van bouwputten, regenputten en zwembaden, het vrijmaken van waterlopen, en het plaatsen van septische putten. De graafwerken die door grondwerkers uit ons netwerk worden uitgevoerd, kunnen zowel klein zijn als zeer uitgebreid. De specialisten werken voor zowel particulieren en bedrijven. Tevens streven zij ernaar om de graafwerken zo gedetailleerd mogelijk toe te passen, hoe nauwkeuriger de graafwerken hoe beter de fundering voor de rest van de grondwerken.

Rioleringswerken

Een grondwerker kan u eveneens helpen bij de rioleringswerken. Rioleringswerken zijn in het geval van een grondwerken expert altijd gericht op het aanleggen van een riolering, of het voorbereiden van de grond zodat de riolering kan worden geplaatst. Rioleringswerken vereisen een zekere handigheid en professionaliteit. Voor een optimaal wooncomfort en een kleine kans op problemen op de lange termijn zoals lekkage en stankoverlast, raden alle specialisten uit ons netwerk aan een rioleringswerken door een professional uit te laten voeren.

De aannemers uit ons netwerk zijn u graag van dienst!

De specialisten realiseren al ruim 20 jaar de uitvoering van o.a. grondwerken, afbraakwerken en vochtbestrijding tegen voordelige tarieven.

Opritten

Een grondwerker kan u ook helpen bij het aanleggen van uw oprit. Ook dit valt technisch gezien onder het grondverzet, maar wordt door de meeste grondwerken experts als een aparte dienst aangegeven. Dit komt doordat het grondverzet dat nodig is voor het aanleggen van een oprit relatief klein is. Voor het afgraven of ophogen van de grond voor een oprit maken de specialisten uit ons netwerk gebruik van grondverzetmachines en standaard graafmachines. De prijzen voor het verzetten van grond zijn aanzienlijk, houdt hier dan ook rekening mee in uw budget.
grondwerken

Prijzen

De prijzen voor de diverse grondwerken, rioleringswerken, funderingswerken en graafwerken zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo is het bepalend voor de prijzen in hoeverre u zelf een deel van de klus uitvoert, en de omvang van het werk. Een derde invloedsfactor is het benodigde materiaal voor de grondwerken. Wanneer een grondwerker maar een enkele machine nodig heeft, zullen de prijzen een stuk lager zijn dan wanneer er gezorgd moet worden voor een arsenaal aan graafmachines. Wilt u een meer gedetailleerd overzicht van de prijzen voor het uitvoeren van funderingswerken of het aanleggen van een oprit bij u thuis? Vul dan zo exact mogelijk uw wensen in op de het offerteformulier en ontvang gratis tot maximaal 3 vrijblijvende offertes van geïnteresseerde bedrijven bij u uit de regio.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u meer weten over de diensten van een grondwerker? Hebt u een vraag over het aanleggen van een oprit of het uitvoeren van andere grondwerken? Aarzel dan niet en vul ons contactformulier in om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen. Aan de hand van het verstuurde formulier zullen maximaal 3 geïnteresseerde bedrijven uw aanvraag behandelen. Zij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier!