Afbraakwerken & grondwerken Oudenaarde

Gratis offertes aanvragen

Afbraakwerken & grondwerken in Oudenaarde

Voordat u kunt beginnen met de bouw van een nieuw pand, zullen er afbraakwerken en grondwerken plaats moeten vinden. Afbraakwerken zijn sloopwerkzaamheden aan het oude pand en de grondwerken zijn alle voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een nieuw gebouw. De vakmannen uit ons netwerk helpen u graag bij grondwerken, afbraakwerken, rioleringswerken en zelfs putboringen

Op deze pagina leest u meer over de verschillende mogelijkheden die afbraakfirma’s bieden. Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs voor verschillende werkzaamheden. Wilt u besparen op de kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan tot maximaal 3 offertes van aannemers uit uw regio!

Navigeer direct naar:
Afbraakwerken | Grondwerken

afbraakwerken Oudenaarde

Afbraakwerken

Wanneer u uw huidige pand in Oudenaarde volledig wilt laten vervangen door een nieuw gebouw, dan zullen er eerst enkele afbraakwerken moeten worden uitgevoerd. Onder de term afbraakwerk verstaan wij alle werkzaamheden die te maken hebben met het afbreken van bestaande gebouwen. Voor het uitvoeren van de afbraakwerken maken de specialisten uit ons bouwbedrijf gebruik van geavanceerde technieken en gereedschappen. Zo worden de afbraakwerken veilig, snel en vakkundig afgehandeld, waarna u snel van start kunt met het bouwen van een nieuwe woning. De voorwaarden voor het uitvoeren van de afbraakwerken zijn afhankelijk van het soort klus dat de specialisten voor u moeten uitvoeren.

soorten afbraakwerken Oudenaarde

Soorten afbraakwerken

De afbraakfirma’s uit Oudenaarde voeren verschillende afbraakwerken en grondwerken voor u uit. Een veelvoorkomende klus is het afbreken van oude badkamers en keukens. Ook bij het verwijderen van asbest bent u bij een afbraakfirma uit Oudenaarde aan het juiste adres. Er zijn verschillende soorten afbraakwerken:

 • Uitbreken van de badkamer, keuken, vloeren, liften en trappen
 • Strippen of volledige afbraak van gebouwen
 • Nieuwe raam- of deuropeningen maken
 • Asbest verwijderen

Voor grote en kleine afbraakwerken

Een specialist uit Oudenaarde staat voor u klaar bij grote en kleine afbraakwerken. Onder grote werken verstaat men bijvoorbeeld het slopen van een compleet pand, of zelfs het uitbreken van de keuken. Kleinere afbraakwerken lijken misschien relatief eenvoudig, maar het is toch verstandig om hiervoor een vakman in te schakelen. Onder de kleine afbraakwerken verstaan we onder andere het slopen van achtergebouwen, oude funderingen en zelfs dierenhokken. De vakmannen houden bij de werken rekening met uw eigendommen zoals de oprit, containers en uw gevel. Zo voorkomen ze onnodige beschadigingen.

Asbest verwijderen

Eén van de producten die vroeger veel werd toegepast in de bouw is asbest. Asbest bestaat uit vele op elkaar geperste vezels die met het blote oog niet te zien zijn. Wanneer asbest veroudert, dan bestaat de kans dat deze vezels loslaten. Dit is schadelijk voor de gezondheid, omdat u hierdoor meer kans krijgt op asbestziekte en kanker. Daarom is het sinds 1998 verboden om asbest te gebruiken of produceren. U bent niet verplicht om het asbest te verwijderen, maar bij verweerd of beschadigd asbesthoudend materiaal is dit ten zeerste aan te raden. Op deze manier voorkomt u blootstelling aan asbestvezels.

sloopwerken in Oudenaarde

Sloopwerken

De term sloopwerken staat natuurlijk voor al het werk dat een renovatie- en verbouwingsspecialist kan uitvoeren op het gebied van het verwijderen en afbreken van muren en gebouwen. Wanneer u een grondwerker uit ons netwerk in Oudenaarde inschakelt voor de sloopwerken, dan weet u zeker dat het sloopwerk op een veilige en technisch verantwoorde wijze zal worden uitgevoerd. Daarnaast zullen de experts altijd zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Dit betekent dat de grondwerker eerst het gebouw zal bekijken op bouwstructuur en daarna het vervolgproces zal uitzetten. Dankzij de hulp bij de sloopwerken kan er snel worden begonnen met de bouw van een nieuw pand.

puin verwijderen in Oudenaarde

Scheiding en afvoer van puin

Eén van de voordelen van het inschakelen van een afbraakfirma, is dat zij ook de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van het puin op zich nemen. Het afvoeren van afval is namelijk verbonden aan strikte regels. Zo bent u verplicht het puin te scheiden in afval met een laagmilieurisico-profiel (LMRP) en afval met een hoog milieurisico-profiel (HMRP). LMRP puin is afval afkomstig van selectief slopen. HMRP afval is afkomstig van niet selectieve sloop en puin afkomstig van containerparken. Door de afvoer van afval uit te besteden aan de vakman, bespaart u uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.

Veilig en gecontroleerd afbreken van een woning

Afbraakwerken prijzen

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere sloopwerken? Dan vraagt u zich ongetwijfeld af wat de prijs is. Uiteraard zijn de prijzen afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld ligt de kostprijs van sloopwerken rond de €120,- per m².

Wist u dat deze prijs per afbraakfirma kan verschillen? Elke firma mag namelijk zijn eigen prijzen hanteren.

Als u verzekerd wilt zijn van de scherpste kostprijs dan is het raadzaam om de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken.

Let ook op eventueel bijkomende kosten voor het afvoeren van het sloopafval!

Kostenbepalers afbraakwerken

Wilt u precies weten wat de sloopwerken gaan kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan spoedig tot maximaal 3 aanbiedingen van aannemers uit uw regio. De totale kostprijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de benodigde machines, de hoeveelheid afval die vrijkomt en het formaat van het te slopen gebouw.

 • Wat is het formaat van het gebouw?
 • Zijn er zware machines nodig?
 • Hoeveel puin moet worden afgevoerd?
 • Is het afval gemakkelijk te sorteren?

Aannemer gezocht voor uw afbraakwerken?

Ontvang tot maximaal 3 offertes van aannemers uit Oudenaarde en bespaar tot 30%!

Ontvang vrijblijvende offertes

Grondwerken Oudenaarde

Grondwerken

Als de afbraakwerken zijn voltooid, dan is het tijd voor het grondwerk of grondverzet. Onder de term grondwerken vangen wij verschillende klussen. Zo moet u hierbij denken aan het plaatsen van funderingen, het graven van kelders, grondverzet en het zorgen voor een bouwklare bouwgrond.

Een grondwerker uit Oudenaarde kan u bovendien ondersteunen bij rioleringswerken, bekisting en het maken van een verhoogde zone in de tuin.

Het grondverzet is ervoor bedoeld om het bouwen of plaatsen van een woning, parkeerterrein of tuin mogelijk te maken. De grondwerken staan daarom ook wel bekend als voorbereidende werken. Een grondwerker van een bouwbedrijf uit ons netwerk helpt u graag.

Grondwerken Oudenaarde

Soorten grondwerken

Naast afbraakwerken vindt u via ons netwerk ook grondwerkers uit Oudenaarde. Onder grondwerken of grondverzet verstaan we verschillende belangrijke werkzaamheden aan de grond. Denk hierbij aan graafwerken, maar ook aan het nivelleren van het oppervlak en het plaatsen van een septische put. Grondwerkers uit Oudenaarde voeren onder andere het volgende grondverzet uit:

 • Kelder uitgraven en andere graafwerken
 • Funderingswerken & klinkerwerken
 • Rioleringswerken & putboringen
 • Septische put plaatsen
 • Oppervlak nivelleren
Rioleringswerken Oudenaarde

Rioleringswerken

Naast afbraakwerken, grondwerken en graafwerken zijn de professionals u tevens graag van dienst bij het uitvoeren van rioleringswerken. Net als bij de graafwerken maken de vakmannen bij de rioleringswerken gebruik van geavanceerde technieken en gereedschappen. Dankzij de moderne werkwijze wordt er bij het uitvoeren van de rioleringswerken zo weinig mogelijk hak- en breekwerk toegepast. Dit betekent onder andere dat u minder lang overlast hebt. Hebt u regelmatig last van een verstopt riool? Of vermoedt u een rioollekkage? Dan is het zaak zo spoedig mogelijk een specialist in te schakelen voor de rioleringswerken. Uw rioleringswerken zijn bij de medewerkers van een bouwbedrijf uit Oudenaarde in goede handen.

Grondboring

Putboringen

Laat u een bedrijfspand bouwen op een nieuw kavel in Oudenaarde, en wilt u gebruik maken van het grondwater? Dan raden wij aan om een grondwerker in te schakelen voor een putboring. Bij putboringen is het van belang om te bekijken wat u met het grondwater gaat doen, en hoeveel u hiervan nodig hebt. Zo is het mogelijk om dankzij putboringen uw volledige tuin te besproeien, de wasmachine te laten draaien, of zelfs te douchen. De experts voeren putboringen graag voor u uit, waarbij we gebruik maken van een speciale boorinstallatie. Hoe diep de put wordt is afhankelijk van diverse factoren. De prijzen voor putboringen variëren tussen de €5.000,- en €10.000,-.

Septische put plaatsen

In een septische put verzamelt u al het afvalwater van uw woning in Oudenaarde. De septische put zuivert vervolgens het afvalwater van het toilet. Wanneer u in een buitengebied woont waar geen riolering aanwezig is, is het verplicht om een septische put te plaatsen en deze aan te sluiten op zowel zwart water als grijs water. De inhoud van de septische put is afhankelijk van het aantal mensen in uw huishouden én het gebied waarin u woont. U heeft een minimale inhoud van 1.500 liter nodig. Woont u in een gebied waar geen riolering aanwezig is, tel er voor elk persoon in uw huishouden dan 600 liter bij op.

Graafwerken

Veel van de klanten uit Oudenaarde denken dat de graafwerken enkel bestaan uit het afgraven van bouwputten. Niets is echter minder waar. Onder de graafwerken vallen onder andere de volgende klussen: Het nivelleren van tuinen, het uitgraven van funderingen voor kelders en het bouwrijp maken van terreinen. Bent u op zoek naar een grondwerker voor het uitgraven of kuisen van vijvers en sloten, het verwijderen van boomwortels of het aanvoeren van tuinaarde? Ook dan kunt u bij een graafwerken expert terecht. Wij garanderen dat alle graafwerken snel en vakkundig zullen worden uitgevoerd tegen aantrekkelijke prijzen.

Grond nivelleren in Oudenaarde

Grond nivelleren

Voordat u een tuin of bestrating aan laat leggen, is het belangrijk om de grond te nivelleren. Het nivelleren houdt in dat u het oppervlak zoveel mogelijk egaal maakt. Voor de aanleg van een klein grasveld is het nivelleren nog enigszins zelf te doen. Maar wanneer het om grotere oppervlakken gaat, dan is het lastig om het helemaal egaal te maken. Besteed het nivelleren daarom uit aan één van de grondwerkers in Oudenaarde. Zij beschikken over de juiste gereedschappen en materialen om uw terrein volledig egaal te maken.

kelder uitgraven in Oudenaarde

(Kruip)kelder uitgraven

Laat u in Oudenaarde een woning bouwen? Overweeg dan de realisatie van een kelder. Een kelder is een geschikte ruimte om in te zetten als speel- of werkkamer. Een belangrijke taak is het uitgraven van de kelder. Zoals u zich kunt voorstellen, is dit zelfstandig eigenlijk niet te doen. Het inschakelen van grondwerkers zorgt ervoor dat de kelder in no-time is uitgegraven, maar ook dat de bodem stevig genoeg is voor de start van de bouw. Ook in een bestaande woning in Oudenaarde is het een optie om de kruipkelder uit te graven. Hiermee creëert u een volwaardige kelder.

funderingswerken in Oudenaarde

Funderingswerken

Het opbouwen van een woning of bedrijfspand bestaat uit verschillende stappen. Zodra een aannemer de sloopwerken heeft goedgekeurd is het tijd voor de funderingswerken. Bij de funderingswerken zullen de professionals de funderingen graven of deze bewapenen dan wel gieten. Het gieten van funderingen zorgt ervoor dat de bouwconstructie een stuk steviger staat. Met name in gebieden waar er kans is op bevingen is een stevige fundering van het grootste belang. De kostprijzen voor de funderingswerken zijn meestal relatief laag. Funderingswerken professionals voeren naast het graven van funderingen ook andere klussen uit, zij kunnen tevens kelders en putten slaan of grondverzetwerken voor u afhandelen.

klinkerwerken Oudenaarde

Klinkerwerken

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een oprit, terras of parking? Dan is de hulp van een vakman op het gebied van de klinkerwerken sterk aan te raden. Met de klinkerwerken bedoelen wij alle klussen die met het leggen van tegels en stenen te maken hebben. Het gaat dan onder meer om het voorbereiden van een oprit voor de betegeling, of het leggen van tuinpaadjes door uw achtertuin. Een klinkerwerken expert maakt gegarandeerd gebruik van de nieuwste technieken en materialen zodat u binnen korte tijd geniet van een optimaal wooncomfort. Uw oprit en terras zijn bij ons in uitstekende handen.

Prijs van grondwerken

Omdat er zoveel verschillende soorten grondwerken zijn, is het lastig een vaste prijs te noemen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het soort grondwerk dat u laat uitvoeren, de materialen en middelen die de grondwerkers gebruiken en de kosten voor het afvoeren van de aarde. Zo betaalt u voor het afgraven van een bouwput van 100m³ ongeveer €8,- per m³.

Hiernaast betaalt u ook nog voor het afvoeren van de grond. Houd rekening met een meerprijs van ongeveer €350,- tot €500,- per afgevoerde container.

Gaat u renoveren? Voor bijbouw liggen de grondwerken rond de €150,- per uur.

Kostenbepalers grondwerken

De kostprijs van grondwerken verschilt per situatie. Zo is de samenstelling van de grond van invloed op de prijs. In sommige gevallen wordt er bijvoorbeeld puin in de aarde gevonden, wat het uitgraven enorm bemoeilijkt. Hierdoor stijgt de prijs flink. Laat u de aarde afvoeren, dan heeft dit invloed op de prijs. Andere factoren zijn:

 • de samenstelling van de grond;
 • het formaat van het oppervlak;
 • het afvoeren van afval en aarde;
 • de kosten voor transport.

Laat uw grondwerken snel en vakkundig uitvoeren!

Ontvang gratis en vrijblijvend maximaal 3 offertes van grondwerkers uit Oudenaarde en bespaar!

Eenvoudig offertes ontvangen

Welk btw-tarief voor grond- en afbraakwerken?

Wilt u graag een bestaand gebouw afbreken en hier een privéwoning bouwen? Dan betaalt u mogelijk een verlaagd btw-tarief van 6%! Uiteraard zitten hier bepaalde voorwaarden aan verbonden. Zo moet het afbreken en het opbouwen samen één handeling vormen. Ook moet u het nieuwe pand uitsluitend of hoofdzakelijk gebruiken als privéwoning. Dit verlaagde btw-tarief is enkel geldig in 32 steden in België. Onder andere in Antwerpen, Gent en Mechelen profiteert u van het verlaagde btw-tarief. Op de website van de overheid vindt u een overzicht van alle 32 steden. Voor grondwerken geldt helaas het standaard btw-tarief van 21%.

Waar op letten bij selecteren grondwerker of aannemer?

Het uitvoeren van grond- en afbraakwerken is een flinke klus, die u zelf niet zomaar laat uitvoeren. Het is dus belangrijk om een geschikte aannemer te vinden. Maar waar moet u nu op letten bij het selecteren van een aannemer? Allereerst is het aan te raden om de achtergrond van de vakman te controleren. Hoe lang bestaat het bedrijf al? Zijn er online referenties te vinden? Daarnaast is het verstandig om te controleren of de vakman is aangesloten bij Bouwgarant. Bouwgarant is een keurmerk in de bouw en geeft u garanties op het gebied van betaling. Dit betekent niet dat een vakman zonder keurmerk minder kwaliteit aflevert.

afbraak- en grondwerken prijzen

Voor bedrijven én particulieren

De aannemers uit Oudenaarde staan zowel klaar voor particulieren als bedrijven. Wilt u een nieuw bedrijvenpand opbouwen en moet u hiervoor een bestaand pand afbreken? Of wilt u het terrein rondom uw pand egaliseren om voldoende parkeergelegenheid voor uw medewerkers te realiseren? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan tot 3 aanbiedingen van aannemers uit Oudenaarde en kunt tot wel 30% op de kostprijs besparen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor het uitvoeren van graafwerken of grondwerken? Wilt u weten wat een grondwerker uit een bouwbedrijf in Oudenaarde voor u kan betekenen? Of bent u benieuwd naar de kostprijs voor de afbraak van een woning? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Wij zorgen ervoor dat u maximaal 3 vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd van erkende bedrijven uit de regio Oudenaarde. De offertes zijn geheel gratis en u zit nergens aan vast. Vergelijk en bespaar op de kosten voor uw grondwerker.