Afbraakwerken & grondwerken Geraardsbergen

Gratis offertes aanvragen

Afbraakwerken & grondwerken in Geraardsbergen

Voordat u van start gaat met het bouwen of verbouwen van uw woning in Geraardsbergen, zult u eerst afbraakwerken en grondwerken laten uitvoeren. Met afbraakwerken bedoelen we het afbreken van oude panden of andere sloopwerken, zoals het slopen van een muur of het verwijderen van asbest. Met grondwerken bedoelen we alle zaken die de grond voorbereiden op de werkzaamheden: het uitgraven van een kelder, putboringen of het nivelleren van de aarde.

Hier vindt u meer informatie over diverse werkzaamheden en krijgt u een indicatie van de kostprijs. Benieuwd naar wat u voor uw werkzaamheden moet betalen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan spoedig tot maximaal 3 aanbiedingen van aannemers uit de regio Geraardsbergen. Zo kunt u tot wel 30% besparen!

Navigeer direct naar:
Afbraakwerken | Grondwerken

afbraakwerken Geraardsbergen

Afbraakwerken

Wilt u beginnen aan een renovatie- of bouwproject, maar moet er eerst een gebouw ontmanteld of gestript worden? Of wilt u beschermd monument restaureren? Dan is het noodzakelijk om contact op te nemen met een erkend specialist in de afbraakwerken. De specialisten uit Geraardsbergen kunnen de gewenste afbraakwerken snel en vakkundig voor u uitvoeren. De specialist zal eerst met u in overleg gaan om meer te weten te komen over uw exacte wensen. Daarna kan hij met behulp van geavanceerde technieken de afbraakwerken afhandelen. Dit is ook mogelijk op moeilijk toegankelijke plaatsen. Zelfs bij handmatige afbraakwerken zijn de specialisten uit ons netwerk u graag van dienst. Schakel ook een vakman in en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.

soorten afbraakwerken

Soorten afbraakwerken

De aannemers uit Geraardsbergen zijn in te schakelen voor een breed aanbod aan afbraakwerken. Bij afbraakwerken doelen we op het afbreken van een compleet- of gedeelte van een gebouw. Bijvoorbeeld als u nieuwe deuropeningen wilt realiseren of wanneer u de badkamer wilt renoveren. Voorbeelden zijn:

 • het uitbreken van badkamers, keukens vloeren, liften en trappen;
 • het strippen of het afbraakwerk van een gebouw;
 • het creëren van nieuwe raam- en deuropeningen;
 • het verwijderen van asbest.

Voor grote en kleine afbraakwerken

Men denkt vaak dat een afbraakfirma enkel is in te schakelen voor grote afbraakwerken, zoals het strippen van een compleet gebouw. Maar ook kleinere sloopwerken kunt u uitbesteden aan een vakman. Denk bijvoorbeeld aan het afbreken van een tuinhuisje, garages of zelfs oude dierenhokken. Andere kleine afbraakwerken zijn het doorbreken van een binnenmuur of het realiseren van een extra raamopening. Bij zowel grote als kleine afbraakwerken, houdt een afbraakfirma rekening met uw persoonlijke eigendommen. Bij het afbreken van een binnenmuur is het bijvoorbeeld belangrijk dat de rest van uw woning niet beschadigt.

Asbest verwijderen

Eén van de producten die jarenlang werd toegepast in de bouw is asbest. Asbest is opgebouwd uit kleine vezels die op elkaar geperst zijn. Deze vezels zijn met het blote oog niet te zien, maar zeer schadelijk wanneer zij in de lucht zweven. Het inademen van asbestvezels kan leiden tot een verhoogde kans op kanker en asbestose. Daarom is het sinds 1998 per wet verboden om asbest te produceren of te verwerken. Gaat u verbouwen? Dan adviseren wij om het asbest te verwijderen. Dit is niet verplicht, maar zal leiden tot een gezonder leefklimaat en een hogere prijswaarde van het pand. Ga naar de offertepagina voor de prijzen voor het verwijderen van uw asbest.

sloopwerken Geraardsbergen

Sloopwerken

Een specialist op het gebied van de sloopwerken zal niet zomaar een gebouw of muur naar beneden halen. Een sloopwerken expert zal altijd eerst kijken naar de manier waarop het pand is gebouwd, en op basis hiervan de beste slooptechniek bepalen. Kiest u ervoor om een grondwerker uit ons netwerk in Geraardsbergen in te schakelen voor het afhandelen van de sloopwerken? Dan bent u verzekerd van sloopwerk op een veilige en technisch verantwoorde wijze. De vakmannen zorgen ervoor dat u snel kunt beginnen aan het bouwen van het nieuwe pand. Desgewenst recyclen de sloopwerken professionals het oude materiaal op duurzame wijze.

puin verwijderen

Scheiding en afvoer van puin

Het inschakelen van afbraakfirma’s heeft een groot bijkomend voordeel: zij nemen de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van uw afval op zich. Bij sloopwerken komt behoorlijk wat puin vrij, zeker als u een compleet gebouw laat slopen. Zonder vrachtwagens en containers is het nagenoeg onmogelijk dit zelf af te voeren. Bovendien is het afvoeren van afval verbonden aan strikte regels. Zo moet u het scheiden in laag milieurisico-profiel (LMRP) afval en hoog milieurisico-profiel (HRMP) afval. Afbraakfirma’s nemen deze taak op zich, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Zo kunt u na de sloopwerken direct beginnen met het bouwen van uw woning of het uitvoeren van grondwerk.

Veilig en gecontroleerd afbreken van een woning

Afbraakwerken prijzen

De prijzen voor afbraakwerken verschillen enorm. De kostprijs is vooral afhankelijk van het soort sloopwerk dat u laat uitvoeren én de hoeveelheid afval die u moet afvoeren.

Voor het slopen van een compleet gebouw in Geraardsbergen ligt de prijs uiteraard hoger dan voor het afbreken van een klein tuinhuisje. Hou gemiddeld genomen rekening met een kostprijs van ongeveer €120,- per m³.

Wilt u zeker weten wat u voor de afbraakwerken gaat betalen? Vraag dan offertes aan van verschillende afbraakfirma’s uit Geraardsbergen. Dit doet u helemaal gratis en vrijblijvend via het offerteformulier! U ontvangt dan in korte tijd van maximaal 3 aannemers uit uw omgeving een aantrekkelijke aanbod.

Kostenbepalers afbraakwerken

Uiteraard is de prijs voor afbraakwerken afhankelijk van verschillende factoren. Bij kleine afbraakwerken kunt u overwegen om zelf aan de slag te gaan. Zo bespaart u op de kosten. Maar houd er rekening mee dat dit veel meer tijd in beslag neemt. Daarnaast speelt het soort afbraakwerken een rol. Hoe complexer de klus, hoe hoger de kostprijs. De kostprijs wordt onder andere beïnvloed door de volgende factoren.

 • Schakelt u een firma in of gaat u zelf aan de slag?
 • Hoe complex zijn de afbraakwerken?
 • Is het puin gemakkelijk te sorteren of gaat het om gemengd puin?
 • Moet de firma zware machines inzetten?

Voor grote- en kleine afbraakwerken in Geraardsbergen!

Ontvang tot 3 offertes van afbraakfirma’s uit Geraardsbergen. Vergelijk de prijzen en vind het beste aanbod!

Ontvang vrijblijvende offertes

Grondwerken

Grondwerken

Een tweede stap in het bouwproject is het toepassen van grondwerken of graafwerken. Onder de grondwerken worden verschillende klussen geschaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de standaard grondwerken als het plaatsen van funderingen, grondverzet of het zorgen voor een bouwklare bouwgrond, maar ook aan andere graafwerken zoals het maken van kelders, bekisting of het ophopen van de ondergrond.

Een grondwerker uit een bouwbedrijf uit ons netwerk kan u indien gewenst van meer informatie voorzien over de grondwerken, en de kosten die bij de door u gewilde grondwerken komen kijken. Wij garanderen dat u altijd binnen een korte tijd tegen aantrekkelijke prijzen wordt geholpen.

Grondwerken in Geraardsbergen

Soorten grondwerken

Grondwerkers uit Geraardsbergen voeren verschillende grondwerken uit. Denk aan grondverzet als voorbereiding op uw bouwwerkzaamheden, of het nivelleren van het oppervlak voor uw nieuwe klinkerwerken. Bij grondverzet van grotere oppervlakken is het verstandig om professionele grondwerkers in te schakelen. De grondwerker uit Geraardsbergen beschikt over de juiste gereedschappen om de grondwerken in korte tijd af te ronden. De volgende grondwerken worden door specialisten uit Geraardsbergen uitgevoerd.

 • Kelder uitgraven en overige graafwerken
 • Grondverzet en oppervlak nivelleren
 • Rioleringswerken en putboringen
 • Septische put plaatsen
Rioleringswerken in Geraardsbergen

Rioleringswerken

Bij het bouwen van nieuwe panden is het tevens van belang dat de rioleringswerken goed worden uitgevoerd. Een grondwerker van een bouwbedrijf in Geraardsbergen kan tijdens de graafwerken tevens enkele rioleringswerken uitvoeren. Laat u geen nieuwe woning bouwen, maar hebt u regelmatig last van borrelende leidingen of vermoedt u een lekkage in de riolering? Neem ook dan contact op met een grondwerker voor het afhandelen van de rioleringswerken. Een grondwerker kan bij grondwerken, afbraakwerken en graafwerken gebruik maken van geavanceerde technieken voor het toepassen van de rioleringswerken. Dankzij kundige rioleringswerken zult u binnen korte tijd profiteren van een optimaal wooncomfort.

Grondboring in Geraardsbergen

Putboringen

Hoewel nog maar weinig klanten uit Geraardsbergen hier gebruik van maken, kunnen de specialisten tevens voor u putboringen afhandelen. Door het toepassen van putboringen kunt u gebruik maken van het grondwater dat zich onder het kavel bevindt. Tegenwoordig is het dankzij het aanbrengen van speciale filters, goed mogelijk om het grondwater te gebruiken voor zowel het besproeien van de planten als het vullen van de wasmachine, of het waterreservoir voor uw douche. Putboringen worden door de experts met een boorinstallatie uitgevoerd. De diepte van de putboringen is afhankelijk van het waterpeil, de regio en het soort grond. De kosten voor putboringen variëren tussen de €5000,- en €10.000,-.

Septische put plaatsen

Naast putboringen is ook het plaatsen van een septische put uit te besteden aan een aannemer. Wanneer u in een buitengebied woont, dan is het meestal verplicht om een septische put te plaatsen. In buitengebieden sluit u de septische put aan op zowel grijs als zwart water en deze zorgt ervoor dat onzuiverheden uit het water gehaald worden. Voor het plaatsen van een septische put, moet u eerst een put uit laten graven. Hiervoor kunt u de hulp van een grondwerker uit Geraardsbergen inschakelen. De aannemer zorgt voor een laag stabilisé. Dit houdt de cilinder van de septische put stabiel. Soms is het noodzakelijk om een stalen fundering aan te brengen.

Graafwerken

Bij het begrip graafwerken denken de meeste van onze klanten uit Geraardsbergen direct aan het afgraven van funderingen en het voorbereiden van bouwgronden. Een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in graafwerken kan echter veel meer klussen voor u uitvoeren. Zo kunnen zij u onder andere helpen bij het nivelleren van tuinen, het bouwrijp maken van terreinen en het uitgraven en kuisen van vijvers en sloten. Zoekt u een specialist voor het aanvoeren van goede tuinaarde, het frezen van braakliggende aarde, het uitgraven van zwembaden of het verwijderen van boomwortels? Ook daarvoor bent u bij een graafwerkenexpert aan het juiste adres.

Grond in Geraardsbergen nivelleren

Grond nivelleren

Het nivelleren van de aarde, houdt niets meer in dan het egaliseren van het oppervlak. Het nivelleren is belangrijk wanneer u een tuin wilt laten aanleggen, klinkerwerken wilt plaatsen en zelfs als u wilt gaan bouwen. Nivelleren lijkt wellicht eenvoudig, maar zeker bij grotere oppervlakken is het erg lastig om het oppervlak perfect egaal te krijgen. Toch is dit van groot belang. Dit zorgt ervoor dat er voldoende afschot is voor de afwatering. Daarnaast lijkt uw tuin een stuk mooier als uw grasveld of terras goed strak ligt. De grondwerker uit Geraardsbergen zal uw terrein in korte tijd nivelleren.

kelder uitgraven

(Kruip)kelder uitgraven

Heeft u op dit moment een kruipkelder in uw woning in Geraardsbergen en wilt u deze uitbreiden tot een volwaardige kelder? Of gaat u een nieuwbouwwoning in Geraardsbergen bouwen en wilt u graag een kelder realiseren? In beide gevallen is het noodzakelijk om de kelder uit te graven. Het is belangrijk dat dit op correcte wijze gedaan wordt, zodat dit niet ten koste gaat van de fundering van uw woning. Het uitgraven van de kelder is dan ook één van de werkzaamheden van een grondwerker uit Geraardsbergen. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden, laat u dan persoonlijk informeren door een vakman uit de regio.

funderingswerken

Funderingswerken

Bent u aan de slag met het bouwen van een volledig appartementencomplex, of laat u enkel een schuurtje zetten? Nadat de sloopwerken zijn afgehandeld is het tijd voor de funderingswerken. De funderingswerken bestaan uit twee verschillende klussen: ten eerste het graven van de funderingen. De professionals uit ons netwerk in Geraardsbergen maken hiervoor gebruik van graafmachines waardoor de klus snel klaar is. Een tweede categorie binnen de funderingswerken is het gieten of bewapenen van de funderingen. Dit moet wanneer het gaat om zeer grote woonpanden en is ten zeerste aan te raden in gebieden met bevingen. De funderingswerken vormen de basis voor elke bouwconstructie.

klinkerwerken in Geraardsbergen

Klinkerwerken

Wij hebben hierboven al informatie gegeven over vele afbraakwerken, grondwerken en rioleringswerken. Een laatste categorie werkzaamheden waarvoor u de professionals uit Geraardsbergen kunt inzetten is de klinkerwerken. De term klinkerwerken heeft betrekking op alle klussen op het gebied van het aanleggen van terrassen, opritten en parkings. Het gaat dan niet alleen om het daadwerkelijke leggen van de stenen of tegels, maar ook om het voorbereiden van de grond. Laat u de klinkerwerken uitvoeren door één van de professionals uit ons netwerk? Dan profiteert u gegarandeerd van een snelle en vakkundige hulp. Zo zorgen zij voor een goede afwatering en plaatsen zij afsluitbanden ter voorkoming van verzakking.

Prijs van grondwerken

De prijzen van grondwerken lopen enorm uiteen. Het soort grondwerken dat u laat uitvoeren is van grote invloed op de kostprijs. Houd rekening met een gemiddelde prijs van ongeveer €8,- per m³. Hoe groter het oppervlak, des te groter de totale prijs. Voor het afvoeren van grond betaalt u ongeveer €8,- tot €18,- per m³.

Deze kostprijs is afhankelijk van de samenstelling van de aarde én de transport afstand. Voor elke container aarde die u laat afvoeren betaalt u bovendien gemiddeld een prijs van €350,- tot €500,-.

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier voor een duidelijke kostenindicatie. U ontvangt dan op korte termijn tot maximaal 3 offertes van grondwerkspecialisten uit uw regio.

Kostenbepalers grondwerken

De prijs is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als er tijdens de graafwerkzaamheden veel oud puin wordt gevonden, dan neemt de klus meer werk in beslag waardoor de prijs oploopt. Ook speelt het formaat van het uit te graven oppervlak een grote rol. Het uitgraven van een oprit is vele malen voordeliger dan het uitgraven van een compleet parkeerterrein bij uw kantoorpand. De belangrijkste kostenbepalers zijn:

 • de samenstelling van uw ondergrond;
 • het formaat van het oppervlak;
 • de hoeveelheid puin die u laat afvoeren;
 • de eventuele transportkosten.

Kwalitatieve grondwerken in Geraardsbergen.

Vind snel een goedkope grondwerker en bespaar tot 30% op de kostprijs!

Eenvoudig offertes ontvangen

Welk btw-tarief voor grond- en afbraakwerken?

In 32 verschillende steden in België, profiteert u van een verlaagd btw-tarief als u een gebouw laat afbreken en bouwen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat zowel de bouw- als afbraakwerkzaamheden als één handeling gezien wordt. Ook betaalt u alleen 6% btw wanneer u het pand hoofdzakelijk of uitsluitend als privéwoning gaat gebruiken. Het verlaagde btw-tarief krijgt u onder andere in steden als Gent, Mechelen, Sint-Niklaas en Luik. Op de website van de overheid vindt u een overzicht van de 32 steden. Voor het uitvoeren van grondwerken betaalt u helaas wel het standaard btw-tarief van 21%.

Waar op letten bij selecteren grondwerker of aannemer?

Het vinden van een geschikte aannemer is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet u bij het selecteren van een vakman nu op letten? Wij raden u aan om in ieder geval te controleren of de specialist is aangesloten bij een vereniging zoals Bouwgarant. Dit hoeft niet te betekenen dat hij betere kwaliteit aflevert dan een specialist die niet bij Bouwgarant is aangesloten, maar geeft u wel garanties op het gebied van betaling en faillissement. Daarnaast is het aan te raden om de achtergrond van het bedrijf te controleren. Hoeveel medewerkers heeft het? Hoe groter het bedrijf, hoe kleiner de kans op vertragingen. Vaak is er dan wel minder sprake van een persoonlijke relatie met de aannemer.

afbraak- en grondwerken prijzen

Voor bedrijven én particulieren

De specialisten voeren werkzaamheden voor zowel particulieren en bedrijven in Geraardsbergen uit. Heeft u een woning gekocht en wilt u deze volledig laten strippen? Of wilt u graag uw oude bedrijfspand laten slopen zodat u een nieuw kantoorpand kunt laten bouwen? Als u offertes aanvraagt dan ontvangt u tot 3 offertes op maat van specialisten uit uw eigen regio. Zo weet u zeker wat u gaat betalen, of het nu gaat om grote of kleinere werkzaamheden.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar de voorwaarden voor het uitvoeren van afbraakwerken in Geraardsbergen door een erkende afbraakfirma? Wilt u weten wat een grondwerker uit een erkend bedrijf voor uw rioleringswerken kan betekenen? Of hebt u een vraag over de kostprijs voor de afbraak van een woning? Vraag via het offerteformulier gratis een aantal vrijblijvende offertes aan. U ontvangt dan van maximaal 3 bedrijven bij u uit de regio een voorstel. Vergelijk de offertes en kies de beste deal. Wij garanderen vakwerk tegen aantrekkelijke prijzen!