Afbraakwerken & grondwerken Deinze

Gratis offertes aanvragen

Afbraakwerken & grondwerken in Deinze

Wilt u grondwerken laten uitvoeren in Deinze zoals grondverzet of het nivelleren van een terrein rondom uw bedrijfspand. Of bent u op zoek naar een vakman voor afbraakwerken zoals de verwijdering van een asbestdak of de sloop van een achtergebouw? De specialisten uit ons netwerk helpen u graag! Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden. Daarnaast vertellen we u meer over de gemiddelde prijzen.

Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig tot 3 gratis offertes van aannemers uit uw eigen regio. Deze offerteservice is geheel gratis en alle offertes zijn vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Vergelijk de scherp geprijsde offertes en kies de beste specialist. Bespaar zo tot wel 30% op de totaalprijs!

Navigeer direct naar:
Afbraakwerken | Grondwerken

afbraakwerken Deinze

Afbraakwerken

Voordat er gebouwd kan worden is er in de regel eerst heel wat afbraakwerk noodzakelijk. De term afbraakwerken wordt door veel van onze klanten uit Deinze verward met de sloopwerken. Natuurlijk lijken de sloopwerken en afbraakwerken wel wat op elkaar, maar bij het afbraakwerk zal een grondwerker veel nauwkeuriger te werk gaan dan bij de sloopwerken. De term afbraakwerken staat dan ook voor klussen waarbij wij enkel een deel van een pand afbreken, en een ander deel in zijn geheel laten staan. Een voorbeeld hiervan is het afbreken van alleen de aanbouw van een huis. Voor het afhandelen van de afbraakwerken maken de vakmannen uit ons netwerk gebruik van geavanceerde technieken en materialen. Hierdoor kunt u snel beginnen aan de diverse grondwerken.

soorten afbraakwerken [va1]

Soorten afbraakwerken

Van het verwijderen van een betonnen vloer, tot het uitbreken van een badkamer. De specialisten uit ons netwerk staan voor u klaar. Met een vakman bent u verzekerd van een hoge kwaliteit. U wordt niet alleen snel geholpen, maar hoeft zelf ook het zware werk niet te doen. Schakel een specialist uit Deinze in voor:

 • het uitbreken van een badkamer, keuken of vloer;
 • het strippen van een gebouw en verwijderen van asbestmateriaal;
 • het realiseren van een nieuwe raam- of deuropening;
 • het uitbreken liften en trappen.

Voor grote en kleine afbraakwerken

Bij grote afbraakwerken moet u denken aan het strippen van een compleet gebouw, het verwijderen van grote asbestplaten en het uitbreken van een keuken. Ook het slopen van gebouwen valt onder de grote afbraakwerken. Het is tevens mogelijk om een vakman uit Deinze in te schakelen voor kleine afbraakwerken. Denk hierbij aan het slopen van een achtergebouw of garage.

Maar ook voor het slopen van dierenhokken of een duiventil is het mogelijk om een specialist in te schakelen. Andere kleine werkzaamheden zijn het verwijderen van oude fundering en binnen afbraakwerken.

Asbest verwijderen

In veel oudere gebouwen in Deinze is er gebruik gemaakt van asbest als bouwmateriaal. Toen in 1998 ontdekt werd dat dit materiaal grote gezondheidsproblemen kan verzaken, zoals kanker en asbestos, werd besloten de toepassing van dit materiaal te verbieden. Vandaag de dag zit er echter nog heel wat asbestmateriaal achter muren en plafonds. Komt u tijdens een bouwklus asbest tegen? Dan bent u niet verplicht om dit te verwijderen. Wij raden de verwijdering door een vakman echter ten zeerste aan, zeker wanneer het verweerd of beschadigd is. De vezels die loskomen bij het verwijderen zijn zeer schadelijk voor uw gezondheid. Laat het verwijderen daarom over aan een vakman.

sloopwerkenDeinze

Sloopwerken

Wij noemden hierboven de sloopwerken al in het kopje over de afbraakwerken. In tegenstelling tot het afbraakwerk zijn de sloopwerken een meer rigoureuze oplossing voor het afbreken van bestaande panden. Bij de sloopwerken blijft er dan over het algemeen ook niets overeind. Desalniettemin zorgen de experts er natuurlijk wel voor dat de sloopwerken op een veilige en verantwoorde wijze worden afgehandeld. Hiervoor zal een vakman van een afbraakfirma in Deinze eerst kijken naar de wijze waarop het pand is gebouwd, en de mogelijkheden voor de sloopwerken. Daarna zullen ze het vervolgproces voor u uitzetten. Het gesloopte materiaal wordt bovendien veilig voor u verwijderd.

puin verwijderen

Scheiding en afvoer van puin

Er komt altijd veel bouwafval vrij bij afbraakwerken. Dit moet u natuurlijk afvoeren. Door een vakman uit Deinze in te schakelen voor de afbraakwerken hoeft u zich daar niet mee bezig te houden. Dit wordt allemaal voor geregeld. Gelukkig maar, want het afvoeren is niet eenvoudig. Hiervoor gelden namelijk strenge milieuregels. Zo moet al het bouwafval gescheiden worden. Er is afval met een laag milieurisicoprofiel (LMRP) en afval met een hoog milieurisico-profiel (HMRP). HMRP-afval is schadelijker voor het milieu. Vaak is de herkomst onbekend. De herkomst van LMRP-afval is bekend en komt vaak vrij bij het slopen.

Veilig en gecontroleerd afbreken van een woning

Afbraakwerken prijzen

Bent u op zoek naar een specialist uit Deinze voor afbraakwerken? Dan wilt u natuurlijk meer weten over de kostprijs die u kunt verwachten. De gemiddelde kostprijs voor afbraakwerken is €120,- per m³. De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren.

Bijvoorbeeld de hoeveelheid bouwafval die afgevoerd moet worden en het soort bouwafval. Moet er veel bouwafval gescheiden worden? Of zit er bouwafval tussen met een hoog risicoprofiel? Dan moet u rekening houden met hogere prijzen.

Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan. U ontvangt dan tot maximaal 3 aanbiedingen van specialisten uit uw eigen regio. Vergelijk en bespaar zo simpel op de kostprijs. Op deze manier weet u zeker dat u niet teveel betaald voor de uitvoer van uw afbraakwerken.

Kostenbepalers afbraakwerken

De grootste kostenbepalers voor afbraakwerken zijn de grootte van de klus en de hoeveelheid puin. Wanneer er bijvoorbeeld HMRP-bouwafval tussen zit, wordt de totaalprijs hoger door het verwerken en het scheiden van de bouwafval. Daarnaast wordt de prijs nog beïnvloed door de machines die er nodig zijn. Vraag gratis offertes aan en ontvangt tot 3 offertes van aanbieders uit Deinze en omgeving. Vergelijk zo gemakkelijk de kostprijs voor de afbraak van een woning. De volgende vragen zijn van invloed op de totaalprijs:

 • Wat is de grootte van de afbraakwerken?
 • Wat is de moeilijkheidsgraad van de klus?
 • Hoeveel puin is er en wat is het soort afval (LMRP of HMRP)?
 • Welke machines zijn er nodig?

Op zoek naar een vakman voor afbraakwerken in Deinze?

Vul het offerteformulier, ontvang gratis tot 3 offertes van aannemers uit uw regio, vergelijk en kies!

Ontvang vrijblijvende offertes

Grondwerken

Grondwerken

Na de afbraakwerken is het tijd voor de grondwerken. De term grondwerken is eigenlijk een verzamelcategorie waaronder verschillende klussen vallen. Zo horen de funderingswerken bij het grondwerk, maar ook putboringen en rioleringswerken kunnen onder de grondwerken geschaard worden.

Feitelijk zorgen de gezamenlijke grondwerken ervoor dat het bouwen of plaatsen van een woning, tuin of parkeerterrein mogelijk is. De grondwerken duiden wij daarom ook wel aan als de voorbereidingswerken.

Wanneer u een grondwerker uit ons netwerk in Deinze inschakelt, dan weet u zeker dat de grondwerken snel en vakkundig zullen worden uitgevoerd, en kunt u vervolgens starten met de opbouw van het nieuwe pand.

Grondwerken in Deinze

Soorten grondwerken

Er zijn vele soorten grondwerken. Denk hierbij aan het boren van een put of het plaatsen van een septische tank. Wilt u een nieuw terras aanleggen? Laat dan het terrein nivelleren om een egaal oppervlakte te creëren. Of wilt u liever meer ruimte in uw woning? Door kelders te laten uitgraven is dit mogelijk. Ook voor andere rioleringswerken en putboringen staan de vakmannen voor u klaar. Schakel een specialist in voor de werkzaamheden. De specialisten hebben veel ervaring en vakkennis en helpen u graag bij:

 • Rioleringswerken en putboringen
 • Septische put plaatsen en grond nivelleren
 • Graafwerken zoals kelder uitgraven
 • Klinkerwerken en funderingswerken
Rioleringswerken in Deinze

Rioleringswerken

Zoals gezegd vallen de rioleringswerken ook onder de grondwerken. Deze rioleringswerken zijn vervolgens weer te verdelen in diverse werkzaamheden. De meest gebruikelijke rioleringswerken zijn het leggen en verwijdering van rioleringsbuizen, rioollekkage, rioolreiniging en rioolinspectie. Door de rioleringswerken over te dragen aan een ervaren grondwerker uit Deinze weet u zeker dat er op de lange termijn geen problemen ontstaan met de afvoer van het douchewater, toiletwater en het wasmachine water. Alle aangesloten bedrijven uit ons netwerk maken gebruik van de nieuwste technieken bij de rioleringswerken zodat er zo weinig mogelijk hak- en breekwerk moet worden uitgevoerd.

Grondboring

Putboringen

Laat u een huis bouwen en is het perceel niet aangesloten op het waterleidingnetwerk? Dan kan het nodig zijn om een put te boren. Putboringen zijn lastige klussen waarvoor u gebruik dient te maken van een professionele boorinstallatie. Hebt u geen ervaring met putboringen? Schakel dan een grondwerker voor dit werk. Voordat er putboringen toegepast kunnen worden, is het verstandig om na te denken waarvoor u het grondwater wilt gaan gebruiken en hoeveel u nodig heeft. Hier kunnen de putboringen op aangepast worden. De kosten voor putboringen kunnen op deze manier zo laag mogelijk voor u gehouden worden en beperken tot een bedrag tussen de €5000,- en €10.000,-.

Septische put plaatsen

Een septische put verzamelt al het afvalwater van uw woning in Deinze. De put of tank bestaat uit twee compartimenten en zorgt voor het zuiveren van het afvalwater. Een beerput is niet aangesloten op het rioolnet, maar een septische put wel. De putten worden gemaakt van beton of van kunststof. Welke put geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de mogelijkheden. Een specialist geeft u hier graag deskundig advies over. Is een septische put verplicht? Nee, alleen in een aantal gevallen. Het is verplicht om een put te plaatsen wanneer er geen riolering aanwezig is in het gebied of wanneer de riolering niet is aangesloten op een waterzuiveringsinstallatie. De minimum inhoud van een tank is 1.500 liter.

Graafwerken

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Deinze de vraag of de graafwerken alleen maar gaan over het afgraven van bouwputten. Dit is echter zeker niet het geval. Met graafwerken bedoelen wij een groot aantal werkzaamheden die allen te maken hebben met het voorbereiden van de bouwplaats op de uiteindelijke bouw. In dat opzicht zijn de graafwerken ook wel enigszins te vergelijken met het grondwerk.

Klussen die bij de graafwerken horen zijn het nivelleren van tuinen, en het uitgraven van kelders. Daarnaast kunt u een graafwerken expert ook inzetten voor het verwijderen van boomwortels en graafwerken aan vijvers en sloten.

Grond in Deinze nivelleren

Grond nivelleren

De term nivelleren wordt gebruikt bij het egaal maken van grond. Een egaal oppervlakte is bijvoorbeeld nodig voor het bestraten van een oprit of terras, maar ook voor een parkeerterrein bij een bedrijfspand in Deinze. Wilt u een nieuwe vloer laten storten? Dan is het belangrijk dat de oppervlakte genivelleerd is. Laat het terrein rondom uw nieuwe woning nivelleren, zodat u meteen een tuin of terras kunt aanleggen. Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor het nivelleren van grond. De specialist gebruikt hier namelijk speciale hulpmiddelen voor en heeft veel ervaring. De klus is zo snel geklaard.

kelder uitgraven in Deinze

(Kruip)kelder uitgraven

Wilt u meer ruimte creëren in uw woning in Deinze? Laat dan een kelder uitgraven door een aannemer. Dit geeft u meer ruimte voor een berging, maar ook voor een extra kamer. Bijvoorbeeld een werkkamer of speelkamer voor de kinderen. Graafwerken voor een kelder is zowel mogelijk onder bestaande woningen als bij nieuwbouwwoningen. Ook is het mogelijk om een kruipkelder verder te laten uitgraven voor meer ruimte. Schakel een specialist in de graafwerken. De specialist weet precies wat er nodig is en zorgt ervoor dat de wanden en de vloer stevig genoeg is voor de bouw. Daarnaast wordt alle aarde en ander afval direct afgevoerd.

funderingswerken

Funderingswerken

De bouw van een woning of bedrijfspand bestaat uit diverse stappen. Na de afbraakwerken zal een aannemer de bouwplaats controleren en de goedkeuring geven voor de funderingswerken. De funderingswerken zijn een speciale vorm van het grondwerk en omhelzen een aantal verschillende werkzaamheden. Onder de funderingswerken vallen zowel het graven van de funderingen als het gieten of bewapenen van deze afgravingen. Het gieten van de funderingen heeft als voordeel dat de fundering zeer stevig staat, en zelfs bij bevingen geen scheuren zal vertonen. De kostprijs voor het uitvoeren van de funderingswerken is in vergelijking met ander grondverzet relatief laag te noemen.

klinkerwerken in Deinze

Klinkerwerken

Naast de genoemde vormen van grondverzet, grondwerk en afbraakwerk, bent u bij afbraakfirma’s tevens op de goede plek voor ondersteuning bij de klinkerwerken. Het grondverzet en klinkerwerken staan voor alle klussen op het gebied van het leggen van klinkers en andere stenen en tegels, of het voorbereiden van de ondergrond voor een terras of oprit. De klinkerwerken zijn over het algemeen eenvoudig zelf uit te voeren, maar vereisen wel een tijdsinvestering. Wie geen tijd heeft om de klinkerwerken precies uit te voeren doet er goed in de hulp van een grondwerker uit Deinze in te schakelen. Zo bent u zeker van een prachtige oprit.

Prijs van grondwerken

Voor grondwerken is het niet eenvoudig om vooraf al een exacte kostprijs te geven. De totaalprijs wordt namelijk bepaald door een groot aantal factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de klus en de hoeveelheid afval. Daarnaast heeft u soms ook nog te maken met onverwachte kosten. De aannemer weet namelijk niet van tevoren wat hij gaat tegenkomen bij het uitgraven.

Komen de aannemers bijvoorbeeld veel afval tegen bij het graven? Dan wordt de totaalprijs hoger dan wanneer het alleen om losse aarde gaat. Voor het afvoeren van normale aarde moet u rekening houden met €8,- per m³. De gemiddelde kostprijs voor het afgraven van een bouwput van ongeveer 100m³ komt gemiddeld genomen ook uit op €8,- per kubieke meter.

Kostenbepalers grondwerken

Een aantal factoren beïnvloeden de prijs voor grondwerken. Denk hierbij aan de moeilijkheidsgraad van de klus en de grootte van de grondwerken. Daarnaast is de hoeveelheid aarde en afval van belang. Komt de aannemer tijdens de grondwerken veel puin tegen? Dan is de prijs hoger door de scheiding van het afval en het afvoeren. De prijs wordt bepaald door deze belangrijke kostenbepalers:

 • De grootte van de grondwerken.
 • Het transport van het afval.
 • De samenstelling van de grond.
 • De afvoer en de hoeveelheid aarde.

De beste vakman uit Deinze voor grondwerken?

Ontvang tot maximaal 3 offertes van specialisten uit de omgeving Deinze en bespaar op uw kosten!

Eenvoudig offertes ontvangen

Welk btw-tarief voor grond- en afbraakwerken?

Er geldt een verlaagd btw-tarief op een aantal werkzaamheden op het gebied van afbraak en heropbouw. Om te profiteren van het verlaagde tarief moet u wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten de werkzaamheden aan een privéwoning uitgevoerd worden en moet de afbraak en de heropbouw één handeling zijn. Het lagere btw-tarief geldt daarnaast alleen in 32 steden in België, waaronder de stedelijke centra van Antwerpen, Gent, Brussel en Luik. Lees meer over de voorwaarden en alle steden waarvoor het lagere tarief geldt op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën. Op grondwerken geldt niet het lage tarief, maar altijd het tarief van 21% btw.

Waar op letten bij selecteren grondwerker of aannemer?

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit uw omgeving. Bespaar op de totaalprijs door de aanbiedingen die u ontvangt met elkaar te vergelijken. Hulp nodig? Wij geven u graag een aantal tips om de beste grondwerker of aannemer te selecteren. Let bijvoorbeeld op keurmerken zoals het Bouwgarant keurmerk. Een keurmerk wordt gegeven aan bedrijven die voldoen aan strenge eisen. De volgende tip is om de voorwaarden goed door te lezen. Dan weet u precies wat u kunt verwachten. Vergelijk de totaalprijs van de grondwerkers en aannemers. Wat is precies bij de totaalprijs inbegrepen, komen er nog kosten overheen en worden er voorrijkosten gerekend?

afbraak- en grondwerken prijzen

Voor bedrijven én particulieren

De grondwerkers en vakmannen voor afbraakwerken uit ons netwerk in Deinze staan zowel klaar voor particulieren als voor bedrijven. Wilt u uw keuken of badkamer laten slopen? Of wilt u juist het terrein rondom uw bedrijfspand nivelleren om parkeerplaatsen te realiseren? Dat is geen probleem. Door een vakman uit Deinze in te schakelen weet u zeker dat uw klus snel en probleemloos uitgevoerd wordt.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor putboringen bij uw bedrijfspand in Deinze? Hebt u een vraag over de verwijdering van asbestplaten? Of bent u benieuwd naar de prijs voor het inschakelen van een grondwerker? Voor het inhuren van een afbraakfirma bent u dan aan het juiste adres. De experts beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier. Door het offerteformulier in te vullen, ontvangt u gratis maximaal 3 vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod en kies de grondwerker die goed bij u past!