Afbraakwerken & grondwerken Lokeren

Gratis offertes aanvragen

Afbraakwerken & grondwerken in Lokeren

Wilt u afbraakwerken laten uitvoeren? Of zoekt u een specialist uit Lokeren voor grondwerken? Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de verschillende afbraak- en grondwerken en vertellen we u meer over de gemiddelde kostprijs. Denk hierbij aan het verwijderen van asbest, funderingswerken of het uitgraven van een kelder. Schakel ook een vakman in voor het beste resultaat.

Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig tot maximaal 3 offertes van specialisten uit uw omgeving. Door de aanbiedingen te vergelijken, kunt u tot wel 30% besparen op de totaalprijs en vindt u snel en eenvoudig de beste grondwerker.

Navigeer direct naar:
Afbraakwerken | Grondwerken

afbraakwerken Lokeren

Afbraakwerken

Wie in Lokeren een nieuw pand wil laten bouwen, moet hiervoor vaak eerst een bestaande bouwconstructie worden afgebroken. Dit afbreken kan worden aangeduid met de term afbraakwerken of sloopwerken. Het verschil tussen de sloop- en afbraakwerken is relatief klein. Wij spreken over het algemeen van afbraakwerken wanneer de fundering nog blijft staan, of als er een gedeelte van het huis niet gesloopt hoeft te worden. Wij garanderen dat de afbraakwerken altijd nauwkeurig en veilig uitgevoerd worden door de vakmannen in ons netwerk. Ze maken gebruik van geavanceerde technieken en gereedschappen en zullen de afgebroken materialen op een duurzame wijze verwijderen of later in het proces hergebruiken.

soorten afbraakwerken in [va1]

Soorten afbraakwerken

Wilt u de betonnen vloer uit uw garage uitbreken of een nieuw raam in de gevel laten plaatsen? Een afbraakfirma uit ons netwerk in Lokeren is u graag van dienst. Grondwerkers breken niet alleen vloeren uit, maar breken ook badkamers uit en strippen gebouwen. Dit zijn veelvoorkomende klussen voor afbraakfirma’s:

 • Uitbreken van badkamer, keuken en vloeren.
 • Strippen van een gebouw en asbestverwijdering.
 • Nieuwe raam- of deuropeningen realiseren.
 • Uitbreken van liften en trappen.

Voor grote en kleine afbraakwerken

Schakel een grondwerker uit Lokeren in voor grote en kleine afbraakwerken. Kleine afbraakwerken zijn bijvoorbeeld het slopen van achtergebouwen of garages, maar ook de verwijdering van oude funderingen, dierenhokken en smeerputten. De grondwerkers gebruiken speciale hulpmiddelen zoals kleine kranen om de klus snel en probleemloos uit te voeren. Onder grote klussen verstaan we het strippen of slopen van een compleet gebouw of het uitbreken van een keuken. Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor de afbraakwerken. De vakmannen zorgen voor de bescherming van uw eigendom en zorgen ervoor dat er niets beschadigd raakt tijdens de werkzaamheden.

Asbest verwijderen

Wie aan de slag gaat met grondwerken en afbraakwerken loopt de kans om asbest tegen te komen. Asbest werd lange tijd gebruikt als bouwmateriaal, maar is sinds 1998 verboden. Dit komt doordat bij het verouderen van het materiaal kleine vezels vrijkomen die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Komt u bij het afbraakwerk asbest tegen? Dan bent u niet verplicht dit te verwijderen. Wel moet u er rekening mee houden dat u door het laten zitten van beschadigd of verweerd asbestmateriaal de kans op het oplopen van kanker aanzienlijk verhoogt. Voor de verwijdering is professionele hulp aan te raden.

sloopwerken in Lokeren

Sloopwerken

Wij noemden net al dat de sloopwerken vergelijkbaar zijn met de afbraakwerken. Waar echter het afbraakwerk een klus is waarbij men voorzichtig te werk gaat, zijn de sloopwerken een wat ruwere vorm. Desalniettemin zorgt elke grondwerker uit Lokeren die is aangesloten bij ons netwerk ervoor dat de sloopwerken op een veilige en verantwoorde manier zal worden afgehandeld. Daarnaast gaan de grondwerkers bij de sloopwerken, net als bij de rest van het grondwerk, altijd zo efficiënt mogelijk te werk. Dit betekent dat expert eerst de bouwconstructie zal bekijken en basis hiervan het vervolgproces kan uitstippelen. De expert zorgt ervoor dat u snel kunt beginnen met het andere grondwerk.

puin in Lokeren verwijderen

Scheiding en afvoer van puin

Tijdens de afbraakwerken komt er vaak veel bouwafval en puin vrij. Dit moet allemaal netjes afgevoerd worden. U mag niet zomaar bouwafval afvoeren, hier gelden namelijk strenge milieuregels voor. Zo moet het bouwafval gescheiden worden in afval met een laag en een hoog milieurisico-profiel. Van puin met een laag milieurisico-profiel (LMRP) is de herkomst bekend, dit komt meestal vrij bij het slopen. Wanneer de herkomst onbekend is, wordt er een hoog milieurisico-profiel (HMRP) afgegeven. Door een firma in te schakelen voor de afbraak- en grondwerken hoeft u niets meer te regelen wat betreft de afvoer. De grondwerkers scheiden al het bouwafval en zorgen voor de afvoer.

Veilig en gecontroleerd afbreken van een woning

Afbraakwerken prijzen

Wilt u afbraakwerken laten uitvoeren door een vakman? Dan bent u vast ook benieuwd naar de prijzen voor de werkzaamheden. De prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van de klus, de afvoer van het afval en hoe complex de werken zijn.

Daarnaast moet u rekening houden met de benodigde machines en het aantal vakmannen dat er nodig is. De kostprijs van afbraakwerken ligt in Lokeren gemiddeld op €120,- per kubieke meter.

Wilt u meer weten over de kostprijs afbraak woning? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes aan. U ontvangt vervolgens tot 3 offertes van aannemers uit uw eigen regio. Vergelijk en bespaar tot wel 30%!

Kostenbepalers afbraakwerken

De kosten voor de grondwerken wordt door een aantal factoren beïnvloed. Een simpele klus zoals het afbreken van dierenhokken is een stuk goedkoper dan het verwijderen van asbest of het strippen van een compleet gebouw. Een complexe klus is duurder dan een simpele klus. De belangrijkste kostenbepalers:

 • Hoeveelheid puin en het soort afval (LMRP of HMRP)
 • Grootte van de afbraakwerken
 • De benodigde machines
 • Complexiteit van de klus

Wilt u afbraakwerken laten uitvoeren door een vakman?

Vul het offerteformulier in, ontvangt tot 3 aanbiedingen van specialisten uit de omgeving van Lokeren. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 30%!

Ontvang vrijblijvende offertes

Grondwerken in Lokeren

Grondwerken

Als de afbraakwerken en sloopwerken voltooid zijn, is het tijd voor de grondwerken. De grondwerken is feitelijk een verzamelnaam voor alle klussen die ervoor zorgen dat het bouwen of plaatsen van een gebouw, tuin, of parkeerterrein mogelijk is.

Grondwerken zijn dan ook voorbereidende werken. Werkzaamheden waar u in dit geval dan aan moet denken zijn het graven van kelders, grondverzet, putboringen en het leggen van funderingen. Daarnaast kan een grondwerker uit de afbraakfirma in Lokeren ook rioleringswerken en klinkerwerken voor u uitvoeren.

De kosten voor grondwerken verschillen aanzienlijk, doordat de werkzaamheden per oppervlakte variëren. Houd daarom goed rekening met uw budget.

Grondwerken

Soorten grondwerken

Er bestaan een aantal soorten grondwerken waar u via ons netwerk in Lokeren een geschikte vakman voor vindt. Schakel bijvoorbeeld een specialist in voor het plaatsen van een septische put of om de kelder uit te graven. Andere grondwerken zijn grondverzet, het egaal maken van een terrein en funderingswerken. De specialisten uit Lokeren hebben veel ervaring en vakkennis en voeren eenvoudig de volgende grondwerken voor u uit:

 • Rioleringswerken en putboringen
 • Septische put plaatsen en grond nivelleren
 • Graafwerken en kelder uitgraven
 • Klinkerwerken en funderingswerken
Rioleringswerken Lokeren

Rioleringswerken

Veel mensen weten niet dat de rioleringswerken ook onder de werkzaamheden van een grondwerker vallen. Bij rioleringswerken moet u denken aan het verwijderen en leggen van rioleringsbuizen, maar ook het inspecteren van het huidige riool of diverse ontstoppingsmaatregelen. Wij adviseren onze klanten uit Lokeren over het algemeen om de rioleringswerken over te laten aan een ervaren vakman. Op deze manier weet u zeker dat alle afwatering op een goede wijze plaatsvindt. Zeker bij de aanbouw van nieuwe panden zijn de rioleringswerken van groot belang. Wie de afvoer van het water niet goed afhandelt, zal hier op lange termijn veel problemen van ondervinden.

Grondboring Lokeren

Putboringen

Is er bij uw pand in Lokeren geen aansluiting op het waterleidingnetwerk? Dan moet u waarschijnlijk een put laten boren. Putboringen vallen eveneens onder de taak van een grondwerker. Bij alle putboringen zijn een aantal zaken waar de specialisten aandacht aan zullen besteden. Ten eerste is de vraag hoeveel grondwater u nodig hebt, en waar u het precies voor gaat gebruiken. Dankzij putboringen is het mogelijk zowel de hele tuin besproeien, of het douchewater te voorzien. De professionals voeren putboringen uit met behulp van een geavanceerde boorinstallatie. De kosten voor het afhandelen van putboringen variëren tussen de €5000,- en €10.000,-.

Septische put plaatsen

In een septische put of tank wordt al het afvalwater van uw woning in Lokeren verzameld. In tegenstelling tot een beerput is er een afvoer naar het rioolnet. Eerst wordt het afvalwater verzameld en daarna wordt het gezuiverd in de septische put. Het is mogelijk om een put van beton of van kunststof te laten plaatsen. De specialist uit Lokeren geeft u graag advies over de keuze voor beton of kunststof. De minimum inhoud van de septische put is 1.500 liter. Het is verplicht om een septische put te plaatsen in gebieden waar geen riolering aanwezig is of waar de riolering niet is aangesloten op een zuiveringsinstallatie.

Graafwerken

Een andere veelgebruikte term op het gebied van grondwerk en afbraakwerk is de term graafwerken. Met de graafwerken bedoelen wij heel wat meer dan enkel het afgraven van bouwputten. Zo moet u bij graafwerken onder andere denken aan het nivelleren van tuin, het bouwrijp maken van terreinen en het verwijderen van boomwortels. Daarnaast is een graafwerken expert u tevens met van dienst bij het aanvoeren van tuinaarde, het uitgraven of kuisen van vijvers en sloten en het verwijderen van oud sloopmateriaal. De bedrijven uit ons netwerk voeren zowel industriële ondernemingen als particulieren graafwerken uit tegen scherpe prijzen.

Grond nivelleren

Grond nivelleren

Het nivelleren van de grond houdt in dat de oppervlakte egaal wordt gemaakt. U heeft een egale oppervlakte nodig voor bestrating van uw oprit of terras, maar ook voor het storten van een betonnen vloer. Schakel een vakman uit Lokeren in voor het nivelleren van het terrein. De vakman heeft hier veel ervaring mee en gebruikt speciale hulpmiddelen om de oppervlakte egaal te maken. Zo is het nivelleren van een klein tot een groot oppervlakte geen probleem. Heeft u een nieuwbouwwoning in Lokeren? Laat dan het terrein rondom de woning nivelleren. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om de oprit en het terras te bestraten en de tuin aan te leggen.

kelder in Lokeren uitgraven

(Kruip)kelder uitgraven

Komt u ruimte te kort in uw woning in Lokeren? Laat dan een kelder uitgraven. U creëert dan extra ruimte voor een berging, maar het is ook mogelijk om extra kamers te realiseren. Dit is zowel mogelijk onder een nieuwe woning als onder een bestaande woning.

Voor het uitgraven is het noodzakelijk om een specialist in te schakelen. De specialist zorgt niet alleen voor het uitgraven, maar zorgt er ook voor dat alles op de juiste manier gebeurd en dat de vloer en de wanden stevig zijn.

funderingswerken in Lokeren

Funderingswerken

De term funderingswerken staat voor het werk dat een grondwerker uitvoert ter voorbereiding van het bouwen van een woning of bedrijfspand. Onder de funderingswerken vallen diverse werkzaamheden. De meest gebruikelijke funderingswerken bestaan uit het graven van funderingen of het bewapenen dan wel gieten van het fundament. Het gieten van de funderingen zorgt ervoor dat uw bouwconstructie beter beveiligd is tegen eventuele bevingen of stijgend grondwater. De kostprijs voor het laten uitvoeren van de funderingswerken door een vakman zijn relatief laag. De funderingswerken experts uit Lokeren helpen u desgewenst ook graag bij afhandelen van grondverzet of het slaan van kelders en putten.

klinkerwerken

Klinkerwerken

Naast grondverzet, grondwerk en afbraakwerk kan een specialist uit Lokeren u ook ondersteunen bij het uitvoeren van de klinkerwerken. Het begrip klinkerwerken gaat over al het werk dat men uitvoert op het gebied van het leggen van stenen en tegels, en het voorbereiden van de ondergrond voor het tegelwerk. De klinkerwerken hebben altijd betrekking op een klus die men buitenshuis toepast. Wilt u uw oprit opnieuw laten leggen, zoekt u naar een manier om de aanblik van het terras te verbeteren? Dan zijn de klinkerwerken een goede optie. Door zelf de voorbereidingen voor de klinkerwerken uit te voeren kunt u aanzienlijk op de uiteindelijke prijzen besparen.

Prijs van grondwerken

Het is niet eenvoudig om een exacte prijs te noemen voor grondwerken. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de grootte van de klus één van de grootste factoren die van invloed zijn op de kostprijs, maar ook de afvoer van de grond en de transport- en verwerkingskosten van de afgevoerde aarde.

Daarnaast heeft u ook nog te maken met de onverwachte kosten. Aannemers weten van tevoren niet wat ze allemaal gaan tegenkomen als er begonnen wordt met de grondwerken.

De gemiddelde kostprijs voor het afgraven van een bouwput van 100m³ is €8,- per m³. Houdt voor het afvoeren van de aarde rekening met dezelfde prijs.

Kostenbepalers grondwerken

De kostprijs voor grondwerken wordt beïnvloed door een aantal factoren. Komt de aannemer allemaal puin tegen tijdens het afgraven van een bouwput? Dan wordt de totaalprijs hoger door het scheiden van het afval. Daarnaast is ook de grootte van werken van invloed op de kostprijs. De belangrijkste kostenbepalers voor grondwerken zijn:

 • De grootte van de grondwerken.
 • Het transport van het afval.
 • De samenstelling van de grond.
 • De afvoer en hoeveelheid aarde.

Specialist uit Lokeren nodig voor grondwerken?

Ontvang gratis tot maximaal 3 offertes en vind eenvoudig de beste vakman voor de klus!

Eenvoudig offertes ontvangen

Welk btw-tarief voor grond- en afbraakwerken?

Voor een aantal werkzaamheden op het gebied van afbraak en heropbouw geldt een verlaagd btw-tarief. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo geldt het verlaagde tarief alleen voor privéwoningen en moet de afbraak en de wederopbouw één handeling zijn. Daarnaast geldt het verlaagde tarief alleen in 32 steden in België. Het geldt onder andere in de stedelijke centra van Antwerpen, Gent, Luik en Brussel. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën leest u meer over de voorwaarden en de steden waarvoor het verlaagde btw-tarief geldt. Voor grondwerken betaalt u wel het 21% tarief.

Waar op letten bij selecteren grondwerker of aannemer?

Weet u niet precies waar u op moet letten bij het kiezen van een grondwerker of aannemer? Wij geven u een aantal tips voor de keuze. Let bijvoorbeeld op een keurmerk zoals Bouwgarant. Dit keurmerk wordt gegeven aan bedrijven die voldoen aan strenge eisen. Dit betekent overigens niet dat een bedrijf zonder keurmerk per definitie minder goed is. Let daarnaast op de kostprijs. Wat is bij deze prijs inbegrepen en worden er voorrijkosten gerekend? Voor het kiezen van een geschikte vakman is het verstandig om online informatie op te zoeken over het bedrijf. Lees tot slot de voorwaarden door, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

afbraak- en grondwerken prijzen

Voor bedrijven én particulieren

De werkers uit ons netwerk in Lokeren voeren niet alleen grond- en afbraakwerken voor particulieren uit, maar ook voor bedrijven. Wilt u uw bedrijfspand laten strippen? Wilt u het terrein rondom uw bedrijfspand in Lokeren nivelleren? Of wilt u asbestplaten laten verwijderen? Schakel dan een vakman in voor het beste en snelste resultaat.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Heeft u een vraag over het verschil tussen sloopwerken en afbraakwerken? Bent u benieuwd naar de prijs voor de funderingswerken of grondverzet? Of heeft u een vraag over het veilig weghalen van een asbestdak? Bij ons bent u op de juiste plaats. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Lokeren. Het is vervolgens aan u om deze offertes met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de specialist die het beste bij u past. U wordt altijd snel en vakkundig geholpen en de specialisten beantwoorden uw vragen graag.